جک سقفی صادراتی که با نام جک سقفی صادراتی یا جک U شکل نیز خوانده میشود، یکی از مهمترین انواع جک سقفی است که در صنعت ساختوساز کاربرد بسیار دارد. سرجک این نوع جکها U شکل است و بهوسیله جوش به بدنه جک متصل شده است. بهترین و باکیفیتترین جکهای صادراتی از فولاد مبارکه با مقاومت ST37 تولید میشوند. توان باربری این جکها تا حداکثر 1.5 تن است.
دلیل نامگذاری این جکها به نام جک صادراتی این است که کشور عراق بزرگترین استفادهکننده این نوع جک است؛ اما لازم به ذکر است که کشور عراق تنها مشتری این نوع جک نیست و کشورهایی مثل افغانستان، ارمنستان، تاجیکستان و چند کشور دیگر نیز از درخواستکنندههای این جکها هستند.
جکهای صادراتی نیز همانند دیگر انواع جکها بهعنوان تکیهگاه سقف عمل کرده، فشار وارد از طرف آن را کنترل میکنند و مانع از فروریختن سقف میشوند. جکهای سقفی صادراتی شامل دو نوع جک صادراتی سبک و جک صادراتی سنگین میشوند.
مشخصات و ویژگیهای جکهای ساختمانی صادراتی
جک صادراتی مثل دیگر انواع جکها دارای 3 قسمت نری، مادگی و رزوه است. قسمت نری یا همان قسمت پایینی جک، 6 سانتیمتر قطر و 2.5 میلیمتر ضخامت دارد و قسمت مادگی یا همان قسمت بالایی جک قطر 5 سانتیمتری و ضخامت 2.5 میلیمتری است. قسمت نری جک سوراخهایی برای تنظیم ارتفاع دارد و فاصله این سوراخها از یکدیگر یک اندازه است.
جکهای صادراتی در ارتفاع 3 تا 4.5 متری کاربرد دارند.
همه چیز درباره کاربرد جکهای صادراتی:
جکهای سقفی صادراتی کاربردهای فراوانی دارند. این جکها در مواردی همچون دال و تیر، تیرچهبلوک، سقفهای کامپوزیت و… به کار گرفته میشوند. جکهای سقفی صادراتی را هنگامی که بتنریزی انجام میشود، نصب میکنند تا بار وارد به دلیل بتنریزی را تحمل کنند.
نکاتی برای تولید جک سقفی صادراتی
تولید و ساخت جک سقفی صادراتی مراحلی دارد. در حالت کلی مراحل ساخت این نوع جک با دیگر انواع جکها تفاوت زیادی ندارد. در این قسمت با تولید جک سقفی صادراتی آشنا خواهیم شد:
- لولههایی که برای تولید جک نیاز است، باید برشکاری شوند.
- رزوه جکها با ریختهگری و تراشکاری ساخته شوند.
- سوراخهای لوله جک که برای تنظیم ارتفاع به کار میروند، ایجاد شوند.
- کفی جک، سرجک U شکل و رزوه جک بهوسیله جوشکاری به هم متصل شوند.
- پلیسهگیری انجام شود؛ یعنی لبههای ناهموار فلز گرفته شود.
- جک رنگکاری شود.
مقایسه جکهای سقفی صادراتی و جکهای سقفی صلیبی
- سرجک جکهای صلیبی T شکل است؛ ولی در جکهای صادراتی سرجک U شکل است.
- رزوه جکهای صلیبی گام 8 و رزوه جکهای صادراتی گام 6 است.
- جکهای صادراتی نسبت به جکهای صلیبی سبکوزنتر هستند.
- فاصله سوراخهای قسمت نری جک صلیبی نسبت به جک صادراتی بیشتر است.
- رزوه جک صادراتی چپگرد ولی رزوه جک صلیبی راستگرد است.
- اندازه کفگیر جک صادراتی 12 *12 سانتیمتر است.
قیمتگذاری جک سقفی صادراتی
فاکتورهای زیادی برای قیمتگذاری جکهای سقفی صادراتی وجود دارد. یکی از مهمترین فاکتورها در تعیین قیمت جک سقفی صادراتی کیفیت آن است. واضح است که هر چقدر کیفیت مواد بهکاررفته در جک سقفی صادراتی بالاتر باشد، قیمت جک بالاتر خواهد بود.
ابعاد و اندازه جک سقفی صادراتی عامل دیگری است که تعیینکننده قیمت است و مدلهای متفاوت جک، قیمتهای مختلفی نیز دارد.
یکی دیگر از فاکتورهای مهم تعیینکننده، قیمت روز فولاد است که قیمت ابزارهای ساختمانی از جمله جک سقفی صادراتی را تحتتأثیر خود قرار میدهد.
معیارهای خرید جک سقفی صادراتی
هنگام خرید جک سقفی صادراتی معیارهایی را باید در نظر گرفت تا جک انتخابشده مناسبترین جک برای سازه موردنظر باشد. نوع سقف، ارتفاع سقف، قیمت و کیفیت جک از معیارهایی است که در هنگام جک سقفی صادراتی باید به آن توجه داشت.