چالشهای استفاده از قالب فلزی بیکیفیت
موارد زیر از جمله چالشهای احتمالی در انتخاب قالب بتن بیکیفیت است که هیچ شرکت تولیدکننده قالب بتن فلزی به شما نخواهد گفت.
۱-عدم توجه به کیفیت قالب فلزی بتن
از آنجایی که حجم سفارشات کارگاههای تولید قالب فلزی بتن بالا است گاهی پیش میآید به دلیل عدم نظارت مناسب ناظرین در خط تولید، قالبهای فلزی بتن خراب شده و یا کیفیت مناسبی ندارند. خرید از کارخانههای معتبر که دارای ناظر کیفی هستند و به تمامی محصولات در خط تولید
بنابراین لازم است تا در هنگام خرید قالب فلزی بتن به کیفیت ساخت قالب دقت نموده و قالب بیکیفیت را از تولید کننده دریافت نکنید.
۲-عدم استفاده از مواد اولیه با کیفیت در تولید قالب فلزی بتن
یکی دیگر از چالشهایی که در تهیه قالب فلزی بتن وجود دارد؛ استفاده از ورق فولادی بیکیفیت در ساخت قالب است.
قالبها از دو نوع ورق به نام ورق فولاد مبارکه و فولاد غرب ساخته میشوند. اگر میخواهید قالب تهیه شده شما قابلیت استفاده مجدد در پروژههای مختلف داشته باشد، باید توجه کنید که حتماً قالب فلزی بتن خریداری شده شما از نوع ورق فولاد مبارکه باشد و توجه کنید که کارگاه تولیدی به دلیل کاهش هزینههای تولید خود قالب با ورق فولاد غرب را به جای قالب فولاد مبارکه به شما نفروشد.
بنابراین اینکه شما از چه کارخانهای نیز قالب خود را تهیه میکنید بسیار مهم است.
۳-عدم استفاده از تسمه با کیفیت
از جمله مهمترین مواردی که باید در هنگام استفاده ازقالبهای فلزی بتن مورد توجه قرار گیرد؛ استفاده از تسمه با کیفیت و مناسب است.
یک تسمه بیکیفیت باعث میشود که گوشهها و فضای بین تسمه و قالبها با وجود جوشکاری صحیح و حرفهای پر نشده و درزدار بماند. در صورت ایجاد درز در قالب عملاً قالب بتنی ناکارآمد خواهد شد و بتن خیس از درزها خارج شده و بتنریزی ناقص انجام میشود.
۴-استفاده از قلم جوشهای با کیفیت
در صورتی که در جوشکاری قالبهای فلزی بتن از قلم جوشهای درجه یک استفاده نکنید؛ قالب بتن نهایی شما کیفیت لازم را نخواهد داشت و یکی از قطعیترین نتایج این انتخاب نادرست، باز شدن درز قالبها در هنگام بتنریزی به خصوص بتن ریزی سنگین است.
۵-عدم توجه به رنگ قالب، نوع وضخامت رنگی که در تهیه قالب استفاده میشود
یکیدیگر از مهمترین مواردی که هنگام خرید قالبهای بتنی با کیفیت و بدون درز باید به آن دقت نمود استفاده از قالب بتن فلزی به رنگ خاص و جنس و کیفیت رنگ قالب است.
از آنجایی که برخی از شرکتهای تولید قالب فلزی بتن با کاهش کیفیت علاوه بر کم فروشی، یک قالب بتن غیر استاندارد را تولید و به بازار عرضه میکنند که باعث عدم قالببندی صحیح بتن در فرآیند قالببندی میشود؛ لازم است هنگام خرید قالب بتن با کیفیت به رنگ آبی یکدست واستاندارد قالب وهمچنین ضخامت رنگ قالب نیز توجه داشته باشید.
۶-عدم اتصال دقیق در هنگام قالببندی
ممکن است در زمان اتصال قالبها اجزای قالب به درستی به یکدیگر متصل نشوند و در بین آنها فاصله ایجاد شود. ایجاد فاصله حتی ۱سانتیمتری در بین قالبها، باعث ایجاد درز در بین قالب و خروج شیره بتن از قالب و بتنریزی بیکیفیت میشود.
۷-عدم توجه به میزان صلبیت قالب
جابجایی سازه تحت بارهای وارده به قالب یا صلبیت آن باید کم و قابل پیش بینی باشد، تا قالب در برابر بتنریزی مقاومت کافی را داشته و زیر بار بالای ناشی از بتنریزی تغییر شکل نیافته و جابجا نشود. زیرا هرگونه تغییر شکل یا جابجایی قالب باعث انحراف در سطح نهایی بتن میشود.
۸-عدم استحکام کافی و دوام کم قالب در برابر عواملی همچون حرارت سایش و رطوبت
گرما و سرمای زیاد باعث ایجاد مشکلاتی در انتخاب نوع ماده سازنده قالب و همچنین سرعت گیرش بتن و کاهش مقاومت آن میشود. بنابراین در هنگام استفاده از مواد اولیه با کیفیت در تولید قالب باید به میزان دوام وعایق حرارتی و سایش بودن نوع ماده سازنده نیز دقت کرد.
راه حل برون رفت از چالشهای قالب بتن فلزی بیکیفیت
۱-توجه به شرکت سازنده قالب فلزی بتن
۲-انتخاب نوع قالب فلزی بتن با کیفیت
۳-انتخاب قالب با ورق با کیفیت (ورق فولاد مبارکه rst-37)
۴-توجه به کیفیت بالای تسمه در قالب فلزی بتن
۵-توجه به کیفیت جوشکاری و نوع قلم جوش
۶-توجه به رنگ قالب، کیفیت و ضخامت آن
۷-توجه به صلبیت قالب
۸-استحکام بالا و دوام قالب بتنی در برابر سایش، رطوبت و حرارت
سخن پایانی
با رعایت موارد بالا میتوان یک قالب با ترازبندی مناسب، بدون درز، مستحکم و با دوام کافی را تضمین کرد که تضمین کننده بتنریزی صحیح و بتن با استحکام و دوام بالا است.
همچنین برای دستیابی به بهترین نتیجه؛ ماده تشکیل دهنده قالب و تناسب آن با سازه مورد نظر نیز اهمیت بالایی دارد.
و اما شما به عنوان خریدار قالبهای فلزی باید از شرکتهای مورد اطمینانی خریداری کنید که در انتخاب ماده اولیه مورد استفاده در ساخت قالبهای فلزی بتن ۳ اصل اساسی توجه به کیفیت، ایمنی و صرفه اقتصادی را در نظر میگیرند تا شکست قالب یا تخریب آن به دلیل عدم استحکام کافی بدنه به حداقل ممکن برسد. علاوه برکاهش ضررهای مالی، از ایجاد خطرات جانی ناشی استفاده از قالب فلزی بیکیفیت نیز جلوگیری گردد.